Mulberrys and peanuts

     Minu pähkli ja mooruspuu marjade kogu.

Mulle maitseb mooruspuu marjade mesine maitse nii hea on neid kr6bistada,v6i enne söömist leotan marjakesi paar tundi kylmas vees siis on nad veel pehmemad.A kas teadsid et mooruspuu marjad kasvavad Tyrgis? =) vot vot,Kallis abikaasa t6i endaga need kaasa Tyrgi reisilt.Mina kasutan neid smuutides v6i siis toortatrapudrus.
Mooruspuu mari on ka superfood,kirjutan siia mida kasuliku marjakesed sisaldavad:

 
Magusad mooruspuu marjad annavad üldist elujõudu, kaitsevad närvisüsteemi, toniseerivad neerude tööd, parandavad vere kvaliteeti (soovitatav aneemia puhul), hoiavad seedimise korras ja ravivad kõrget vererõhku ja diabeeti eelkõige veresuhkru taset tasakaalustades.
 Marjad sobivad krooniliste soole- ja maksavaevuste leevendamiseks.
Hiinlased on murakalaadseid marju kasutanud ka seksuaaliha tõstmiseks. Mooruspuumarjade söömine ennetab juuste enneaegset hallinemist ja hõrenemist. Marjad mõjuvad palavikku alandavalt, valuvaigistavalt ja parandavad üldist meeleolu.
Mooruspuu mari sisaldab palju karotenoide, tanniine, kiudaineid, rauda, kaltsiumi ning vitamiine B2, B3, C- ja K-vitamiini, linoolhapet e. vitamiini F ja steariinhapet.
Soovitatav päevane kogus: 15-50g (peotäis) või rohkem.


 Nuud aga minu lemmik pähkliteks on india pähkel,sarapuupähkel ja kreeka pähkel.India pähkel on m6nusa kreemise ja magusa järelmaitsega mis Mulle väga meeldib..kasutan pähkleid niisama nosimiseks v6i siis samuti rohkesti smuutide seas.Mina söön pähkleid alati naturaalsel kujul,ei soolatudi v6i magustatuid pähkleid,sest töödeldud kujul pähkel pole enam väga tervislik

Pähkli kasulikud omadused:

Pähklite tervislikud omadused teevad neist väga olulise toiduaine, mida kinnitavad ka paljud uuringud.
 Sisaldades kiudaineid ja kasulikke rasvu, muutuvad nad täiuslikuks südameravimiks, sest vähendavad kahjuliku LDL-kolesterooli hulka kehas.
 Mõned pähklid on ka väga valgurikkad, ületades selles isegi traditsioonilisi valgupomme linnuliha, kala ja loomaliha. Vitamiinide, mineraalide osas on neile ka raske vastu saada ehk veel üks argument, miks pähklite osa oma toidus suurendada.
Siiski ei ole täitsa ükskõik, milliseid pähkleid krõbistada. Ja isegi kui nad on kasulikud, tuleb nendega piiri pidada, sest nad sisaldavad üsna palju kaloreid.

1 comment: